Mikrotentan


Inte hänga läpp nu.

Vet att många av er blev besvikna, så jag tänkte att några uppmuntrande ord är på sin plats.Minns att det är en svår kurs, och jag fann tentan ni fick svår relativt föregående år. Resultatet blev därefter.

Själv har jag skrivit många omtentor, i synnerhet i början av min utbildning och så är det för många. Vet också att det var första tentan för många av er.

Jag har  funnit att de kurser jag behärskar bäst, är just de som jag skrivit omtenta i.  Två intensiva tenta-panik-plugg-perioder under en längre tid får ämnet att sjunka in, och med en större sannolikhet att också stanna kvar. Många av er som skriver omtentan och klarar den kommer förmodligen på sikt att komma ihåg mer än de som klarade den på första försöket och fick C.

Det här var bara en tenta och blott en parentes i era liv, ni fixar det nästa gång.

Advertisement

6 thoughts on “Mikrotentan

 1. Kalle

  Dock förbannat tråkigt att svårigheten på tentorna kan variera så inåt helvete. Föregående tenta var väldigt enkel i förhållande till denna.

  Reply
  1. Sofia

   Rykten säger att någon hade klagat på att Lars Vahtrik (under repetitionsföreläsningen) skrev lätta tentor. Möjligen blev han sur och gjorde en förbannat svår tenta. Han var ju en av de som tillsammans med Rikard gjorde tentan.

   Reply
   1. Gustaf

    Jämförelsevis är tentan medelsvår.

    Problemet med tentan var att man ställde en fråga som låg utanför kursen. Frågan var lätt om man läst teorin på Wikipedia, eller någon annanstans. Det är dock helt oacceptabelt att man stället frågor som inte är kopplat till kurslitteratur eller föreläsningar. Varken Paul Krugman, Rikard Forslid, eller Lars Vahtrik har ens snuddat vid den empiriska teori som ligger bakom svaren i fråga 6. Detta är anledningen till varför man sänkte betygsgränsen för de som låg runt VG-nivå (A och B).

    En tenta ska vara utformad så folk har chansen att visa de kunskaper de tagit till sig under kursens gång. Den senaste tentan gav tyvärr inte den möjligheten fullt ut.

    Reply
    1. hanswesterberg Post author

     Jag ska inte ha åsikter om detta, men jag förstår hur de tänkte kring fråga 6.

     Vi har ju gått igenom effekterna då vi lägger en tull vid export eller import, men det är riktigt att vi aldrig visat detta med motsatt effekt – dvs en negativ skatt /subvention. Effekten är snarlik rent grafisk, fast tvärtom mot en tull.

     Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s