Vård/arbetsmarknadsutbildning i post-apokalypsens fallout.


Om någon undrar så är följande inte relevant för tentan.

Vi har hittills kunnat konstatera att kapsyler är den mest eftersträvansvärda valutan, och när jag spelar så vägrar jag arbeta för en lön i någon annan valuta då alternativkostnaden är mycket stor. Som ni vet, ska vi göra grejer där alternativkostnaden är låg.

Det glädjer mig att det förödande kriget till trots, tagits fram mycket billiga läkemedel som för enstaka kapsyler kan lösa de mest besvärliga åkommor, däribland radiation sickness och skottsår. Huruvida detta tagits fram under Obamacare eller innovativitet på en fri marknad, det framgår inte i spelet (förmodligen är det ingen som vet, för det var över 200 år sedan Obama levde).

Något annat jag fann glädjande är de sjukhus och rehabiliteringscenter som uppstått efter statens kollaps. Bland annat finns det i Jacobstown  rehabiliteringscenter och arbetsmarknadsutbildning för schizofrena Supermutants. De här mutanterna har en skev verklighetsuppfattning orsakad av långvarig exponering av radioaktivitet och är ofta våldsamma mot människor, genom att ge dem vård och enklare arbetsuppgifter med muterad boskap kan det meningslösa mutantvåldet i området lindras. Om det är en långsiktig och stabil lösning framgår inte, många frågar sig om supermutanter någonsin kan integreras i övriga samhället.

Jag tror det. Arbete med brahmindjur kanske inte ger många kapsyler men det är ett arbete som ger goda möjligheter till utveckling och på sikt ett drägligare liv. Det är upp till spelaren att avgöra om man vill donera några stimpacks eller kapsyler till verksamheten. Desto större är effekten om spelaren lyckas upprätta handelsavtal mellan näringsidkare och sådana välfärdsföretag, flera gånger upprättade jag fördelaktiga avtal som dessutom gav mig experience points och duktighetskänsla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s